Krydret flæskesteg

10-12 pers.

Ingredienser

2½-3 kg. mellemkam med svær
1 bdt. persille
skal af 2 citroner
1-2 kviste frisk rosmarin
1-2 fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
laurbærblade
6-7 dl bouillon
2-3 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Skær sværen løs, så den kun sidder fast i den ene side. Bland klippet persille, reven citronskal, rosmarin og hvidløg. Fordel på kødet og læg sværen tilbage på plads og sy så sværen sidder fast. Kom godt med salt på – især mellem sværene. Krydr med friskkværnet peber og stik laurbærblade i sværen. Brunes i 15 minutter ved 250 grader. Dæmp til 175 grader, hæld bouillon ved og steg færdig i 13/4 – 2 timer. Si skyen, skum og bring i kog. Tilsæt hvidvin og jævn saucen let.
Server med bagte kartoffelbåde og salat.